Cathelijn Kruunenberg – Process Color


Images courtesy Cathelijn Kruunenberg

Cathelijn Kruunenberg – Process Color
Final exam project Grafisch ontwerpen, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU)

Sappige proeflappen

Text Harmen Liemburg
Written for Items 5/2010 Eindexamen Special

In samenwerking met het Audax Textielmuseum Tilburg onderzocht Cathelijn Kruunenberg of het opbouwen van de drukkleuren cyaan, magenta, geel en zwart (CMYK, standaard in de full color offsetdruk) zich laat vertalen naar weeftechnieken. Het project ‘Process Color’ laat zien hoe diverse materialen en technieken met elkaar verbonden raken. Hierbij maakte ze gebruik van handmatige en industriële processen, zoals het gedeeltelijk verven van klossen garen die vervolgens op de machines van het TextielLab werden verwerkt. De uitkomst van dit tamelijk droge technische onderzoek is een serie geweven affiches en theedoeken. Prachtig gedaan, daar niet van, maar de poëzie zit toch vooral in de sappige, onafgewerkte ‘proeflappen’. Dáár zit nog een schat aan ideeën.

September 29th, 2010
, Posted in Show Reviews