Goda Budvytytè & Margaret Warzecha – Tentoonstellingsmodules

Tentoonstellingsmodules eindexamen afdeling grafisch ontwerpen
Goda Budvytytè & Margaret Warzecha
Gerrit Rietveld Academie, graphic design final exam 2008

Text (in Dutch) Harmen Liemburg for Items 6/2008 Eindexamen special

De ondergrond voor het eindexamenwerk bestond uit twee lagen. Het ontwerp van de eerste laag werd in vijf variaties geoffset in vier kleuren. Op de vloer werden de vellen zo gerangschikt, dat ze witte frames vormden waarin het werk kon worden geplaatst. Op de muren werden de vellen op zo’n manier in klommen gehangen, dat steeds nieuwe patronen onstonden.

Voor de tweede laag moesten alle studenten een beschrijving van hun werk inleveren, dat over de offsetvellen werd gezeefdrukt. Bij elkaar fungeerden deze teksten als index die opging in het ontwerp. Het sterk aanwezige patroon gaf het eindexamen, dat door de relatief grote hoeveelheid bescheiden boekjes dit jaar van zichzelf weinig visuele impact had, body en karakter.

September 1st, 2008
, Posted in Show Reviews