Cécile Tafanelli & Merel van den Berg – Crazy Diamond

Crazy Diamond
Cécile Tafanelli & Merel van den Berg
Gerrit Rietveld Academie, graphic design final exam project 2008

Text Harmen Liemburg
Written (in Dutch) for Items 6/2008 Eindexamen special

In hun laatste semester werden Cécile Tafanelli en Merel van den Berg gevraagd om een uitzending te maken voor Radio Rietveld, een eerder eindexamenproject van Roy Speetjens (in 2006). Het samenstellen van een goede radioshow bleek heel andere eisen te stellen dan de ontwerpopdrachten die ze tot dusver hadden gedaan, en ze namen de uitdaging aan om iedere week een uitzending te maken.

De eerste show ging over Syd Barrett, een psychedelische singer/songwriter, en tevens de eerste leadsinger van Pink Floyd. Deze bleek dermate interessant dat ze een serie uitzendingen aan hem wijdden, elk rond een ander nummer. Om de shows aan te kondigen ontwierpen en zeefdrukten ze iedere week een ander A2 affiche dat steeds de kern van de behandelde songs visualiseert, en als serie een prachtig en aanstekelijk ‘album’ vormt.

September 1st, 2008
, Posted in Show Reviews