Come One, Come All

Come One, Come All. Posters and publicity materials for Gerrit Rietveld Academie Eindexamen Show, July 7 – 11, 2010.

Design: Johann Kauth & Jonas Wandeler
A0 size posters screenprinted at Kees Maas Zeefdruk, Amsterdam

Come One Come All
Text Harmen Liemburg (in Dutch) for Items magazine 5/2010 Eindexamen Special

Bij de vormgeving van het publiciteitsmateriaal voor de eindexamenshow van de Gerrit Rietveld Academie is doorgaans ruimte voor experimenten. Dit siert de school natuurlijk, maar in de stad heeft het soms totale onzichtbaarheid tot gevolg. Dit jaar, waarin werd gekozen voor de heldere illustratieve beeldtaal van Johann Kauth en Jonas Wandeler, was daar geen sprake van. In verschillende combinaties van beeld en typografie vertellen ze een open en lichtvoetig verhaal over het moment van het afstuderen, het bereiken van een (voorlopig) doel, een zomerfeest en de spreekwoordelijke ‘zon achter de wolken’. Ondanks de extreem zware concurrentie van alle ‘Oranje’ WK voetbal uitingen buiten op straat, konden de sterke A0 affiches de strijd om de aandacht dit jaar moeiteloos aan.

July 1st, 2010
, Posted in Rietveld