4x4xFAR Workshop WDKA

4x4xFar Screenprinting Workshop during annual Projectweek
Willem de Kooning Academie, Rotterdam, March 22 – 26, 2010

WDKA Grafiekstudio has a fairly nice setup with 4 small A2 size vacuum tables. After my introduction, all participants (many completely new to this process) prepared a series of papercuts that were used to expose the screens. The sheets we mixed among the different teams in order to create unexpected results.

I wish I had a cute little A1 VIPRO table like that myself!

The results were presented in the school’s major building’s cantine corridor, and later converted into individual booklets with samples of all different ‘flavours’.

Initiated by Danny Kreeft
Supported by Wilco Lambert, supervisor at WDKA Publication Station.


Workshop announcement (in Dutch):

4x4xFar

Zeefdruk is een goedkope, snelle en krachtige techniek om in eigen beheer grafisch werk te produceren. Overdruk, uitsparing en het combineren van dekkende of juist transparante inkten zijn geweldige gereedschappen die het werk een heel eigen karakter geven. Door het werken met kleurscheidingen en de samenstelling van inkten en papierkeuze in je ontwerpproces te integreren, ga je een stap verder dan de standaaroplossingen die de industrie biedt.

In deze projectweek ligt de nadruk op het maken van zeven door middel van films en foto-emulsie. De beelden die je maakt als individu zullen worden vermengd met die van andere  deelnemers. De nadruk zal liggen op technische experimenten, het samenwerken als team en de dynamiek van het werkproces. De wisselwerking tussen de computer en handwerk staat hierbij centraal.

Vereisten
Enige ervaring met zeefdruktechniek is wenselijk maar niet cruciaal. Basale kennis van grafische software (Illustrator, Photoshop, InDesign) is wenselijk.

Maximaal 16 deelnemers
(bij voorkeur grafisch, illustratie, autonoom/grafiek)

Danny Kreeft & Harmen Liemburg

March 27th, 2010
, Posted in Workshops